Banca de Stat din Mexic anunță reguli mai stricte pentru exchange-urile crypto

Toate bursele de schimb pentru crypto monede și băncile care furnizează servicii crypto din Mexic vor fi acum obligate să primească un permis de la Banca de Stat Mexicană (Banxico), potrivit unei circulare din 10 septembrie publicată în cotidianul oficial al guvernului mexican, Diario Oficial de la Federacion.

Scrisoarea intitulată “Dispoziții generale privind operațiunile legate de fondurile de plată electronică” menționează că Banxico este responsabilă pentru eliberarea permiselor crypto. Pentru a obține unul, o companie care se ocupă cu moneda digitală trebuie să furnizeze un plan de afaceri detaliat, completând descrierea operațiunilor, comisioanelor pe care intenționează să le perceapă și mecanismul pe care îl vor utiliza pentru a verifica identitatea clientului.

Citește și: AFACERI CU CRIYPTO MONEDE: 46% DINTRE ICO-URI NU AU STRÂNS NICIUN BAN, 40% AU OBȚINUT PESTE 1 MILION DE DOLARI

În plus, băncile nu au permisiunea de a pune crypto monede la dispoziția utilizatorilor, dacă conturile acestora au fost create în aceeași zi. Entitățile financiare sunt, de asemenea, obligate să identifice toți clienții implicați în tranzacționarea prin crypto. În plus, orice bunuri achiziționate de cripto beneficiari trebuie să treacă prin controale suplimentare de validare. Conform Banxico, aceste măsuri vor contribui la prevenirea spălării banilor și a activităților ilicite.

Potrivit Criptonoticias, instituțiile interesate să primească acordul Banxico trebuie să fi depus cererile până la data de 11 septembrie. Cu toate acestea, aceștia pot aplica din nou în martie 2019, când se așteaptă ca o nouă parte a legislației fintech să fie adoptată în lege.

În ciuda noilor reglementări emise de Banxico, Mexicul ar putea în curând să se confrunte cu un boom al crypto monedelor până la sfârșitul anului 2018, potrivit lui Amir Manzur, fondatorul zonei crypto locale. Manzur a declarat pentru Forbes Mexic că introducerea unei legi privind fintech-urile în luna martie va consolida încrederea consumatorilor în monedele digitale, încurajând oamenii să investească în continuare.