BANCA MONDIALA a lansat un AVERTISMENT DUR la adresa ROMANIEI

BANCA MONDIALA (BM) a lansat, prin vocea specialistului ISMAIL RADWAN, un AVERTISMENT DUR la adresa ROMANIEI. Potrivit acestuia, averile oamenilor de afaceri si politicienilor arestati si condamnati ar trebui confiscate.

„Trebuie crescuta eficienta guvernelor si combaterea coruptiei. In ultimele 18 luni am stabilit relatii cu Guvernul si cu primul ministru pentru a rezolva cateva probleme majore pentru crearea unei unitati strategice care sa lucreze cu noi si care sa urmeze recomandarile specifice de la Comisia Europeana. In lupta impotriva coruptiei Romania a facut progrese majore in aceasta zona.

CITESTE SI: CAZANCIUC: AGENTIA PENTRU RECUPERAREA PREJUDICIILOR, SUPORT PENTRU AUTORITATI

Vad ca nu trece o saptamana fara ca un personaj cunoscut sa nu fie anchetat. Trebuie ca sistemul judiciar din Romania sa se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate si recuperate si banii oamenilor trebuie recuperati. Politicienii si oamenii de afaceri corupti sunt arestati, dar ies dupa un an sau doi si se bucura in continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public”, a spus ISMAIL RADWAN, specialist al Bancii Mondiale (BM), citat de Agerpres.

Senatul Romaniei a facut un mare pas inapoi zilele trecute fix in aceasta problema atunci cand  a picat legea privind infiintarea Agentiei de Recuperare a Prejudiciilor.

Sursa foto: ziarul financiar