BANCA MONDIALA si ROMANIA, ACORD pentru REDUCEREA ABANDONULUI SCOLAR si CRESTEREA NUMARULUI STUDENTILOR

Vicepresedinta Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala (ECA), Laura Tuck si Ministrul Finantelor Publice din Romania, Eugen Teodorovici au semnat vineri un acord de imprumut avand o valoare de 200 de milioane de euro pentru Proiectul privind invatamantul Secundar din Romania (Romania Secondary Education Project – ROSE).

ROSE, cel mai mare proiect privind invatamantul sprijinit de catre Banca Mondiala in Europa si Asia Centrala, are drept obiectiv sporirea sanselor studentilor de a finaliza cu succes ciclul invatamantului tertiar. Proiectul va fi implementat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice in urmatorii sapte ani. imprumutul a fost aprobat de catre Consiliul Director al Bancii Mondiale la data de 16 martie 2015.

CITESTE SI: IMPRUMUT de 200 milioane de euro de la BM pentru REDUCEREA ABANDONULUI scolar si universitar

Este o onoare pentru mine sa ma aflu astazi aici si sa semnez acest acord in numele Bancii Mondiale”, a declarat Laura Tuck, Vicepresedinta ECA a Bancii Mondiale. ”Evenimentul de astazi reprezinta o dovada a performantei Romaniei si a dialogului excelent dintre Guvern si Banca Mondiala, si recunoaste importanta educatiei de calitate pentru toti romanii. Forta de munca bine calificata si mai productiva este un element critic pentru a sustine cresterea economica in viitor’‘, a adaugat oficialul Bancii Mondiale.

CITESTE SI: BANCILE se implica in EDUCATIA FINANCIARA a romanilor

Desi gradul de inscriere in sistemul de invatamant secundar din Romania este ridicat, tranzitia la sistemul tertiar este afectata de gradul mare de abandon si de performantele slabe la examenul de bacalaureat. Proiectul ROSE este destinat sa ajute Guvernul Romaniei, administratia institutiilor de invatamant, profesorii si studentii sa gestioneze aceste probleme. Obiectivul ROSE este de a majora gradul de promovare a invatamantului tertiar, orientandu-se catre scolile si grupurile de studenti care au cel mai ridicat risc de esec.

Sursa foto www.caleaeuropeana.ro