Băncile centrale din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au lansat un proces valutar digital comun

Băncile centrale ale Arabiei Saudite și ale Emiratelor Arabe Unite (EAU) au lansat în comun un proces valutar digital. Autoritatea Monetară Arabă Saudită (SAMA) și Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite au anunțat marți că proiectul vizează facilitarea înțelegerilor financiare între cele două țări.

În timp ce sistemele de remitențe centrale din ambele țări “au evoluat în afara orelor de muncă și au demonstrat fezabilitatea lor”, remitențele internaționale au nevoie de îmbunătățiri, au spus băncile centrale.

Citește și: NOUL IMPOZIT 2019 PE BITCOIN, ETHEREUM ȘI ALTE MONEDE VIRTUALE, ÎN ROMÂNIA

Proba de verificare a conceptului va examina dacă națiunile pot reduce în cele din urmă costurile de remitențe utilizând o monedă digitală comună numită Aber. Studiul va analiza, de asemenea, dacă sistemul blockchain poate acționa ca o “rezervă suplimentară” pentru plățile interne. Etapele inițiale ale proiectului se vor concentra pe testarea aspectelor tehnice, cu moneda digitală limitată la băncile “limitate” din fiecare țară. Dacă nu se întâlnesc obstacole tehnice, “se vor lua în considerare cerințele economice și legale pentru utilizări viitoare”, potrivit celor două instituții.

Vestea vine peste un an după ce a fost raportat în decembrie 2017 că cele două bănci centrale intenționau să încerce o nouă crypto monedă pentru plățile transfrontaliere. Mubarak Rashid al-Mansouri, guvernatorul băncii centrale din Emiratele Arabe Unite, declara la vremea respectivă că: “Aceasta este prima dată când autoritățile monetare din două țări au cooperat pentru a utiliza tehnologia blockchain”.