Bancile elvetiene au infiintat o organizatie care sa le reprezinte interesele la Bruxelles

UBS si Credit Suisse, cele mai mari institutii financiare elvetiene, s-au aliat pentru formarea unei organizatii care sa reprezinte interesele bancilor elvetiene in fata autoritatilor de la Bruxelles, relateaza AFP.

Swiss Finance Council va avea un birou la Bruxelles si isi va incepe activitatea in ianuarie 2014, potrivit unui comunicat al organizatiei nou-infiintate. Organizatia va fi condusa de un consiliu coordonat de Alexis Lautenberg, fost diplomat al Confederatiei Elvetiene, fin cunoscator al functionarii Uniunii Europene.

Axel Weber, presedintele UBS si fost sef al bancii centrale germane, si Urs Rohner, directorul general al Credit Suisse, vor face si ei parte din consiliu.

“Institutiile financiare elvetiene cu active internationale vor sa se implice mai mult in discutiile legate de politicile europene, iar aceasta initiativa le ofera posibilitatea sa o faca”, a declarat Alexis Lautenberg.

Intre prioritatile consiliului se afla o directiva privind pietele instrumentelor financiare, reglementarile europene referitoare la instrumentele financiare derivate si uniunea bancara. Noua organizatie de lobby va colabora cu Asociatia Elvetiana a Bancherilor si ii va sustine activitatea in domeniul subiectelor comunitare.

Sursa foto: realitatea.net