BANCILE se implica in EDUCATIA FINANCIARA a romanilor

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a lansat, luni, site-ul de EDUCATIE FINANCIARA www.educatiefinanciara.info, in care sunt prezentate notiuni financiare bancare privind drepturile, obligatiile si riscurile in creditare, dar si solutii generale pentru restructurarea creditelor, modalitati de evitare a fraudelor, a anuntat luni asociatia.

“Aproximativ 50 la suta dintre romanii adulti nu utilizeaza produse si servicii bancare. Dorim sa promovam pentru publicul larg informatiile de natura financiar-bancara care permit asumarea corespunzatoare a drepturilor, obligatiilor si riscurilor de natura financiara. ARB si institutiile de credit membre au derulat deja si vor continua sa dezvolte proiecte de educatie financiara si de gestionare corespunzatoare a bugetelor”, a declarat presedintele Consiliului Director al ARB, RADU GRATIAN GHETEA.

Citeste si: ROMANIA, PREMIATA la New York pentru PROGRAMUL DE EDUCATIE FINANCIARA derulat de MEN si BNR

Asociatia Romana a Bancilor concentreaza intreaga industrie bancara din Romania, fiind vocea sectorului bancar in relatia cu autoritatile romane, Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte organisme interne si internationale.

Sectorul bancar romanesc finanteaza preponderent economia romaneasca, asigurand aproximativ 92 la suta din totalul finantarilor acordate de sistemul financiar romanesc.

Citeste si: STUDIU: Doi din trei romani au DATORII

Sursa foto: iqfinanciar.ro