Bancile vor sa se implice in accesarea fondurilor europene

Bancile propun un proiect prin care sa fie identificate solutii astfel incat institutiile bancare sa poata fi implicate in procesul de autorizare al accesarii fondurilor europene, a anuntat presedintele ASociatiei ROmane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, citat de agentiile de presa.

Acesta a precizat ca ARB are un proiect initiat de cativa ani, care se discuta cu specialisti din Ministerul de Finante si Banca Nationala a Romaniei (BNR) si intentioneaza sa atraga si persoane din cadrul comisiilor de Buget-Finante din Parlament.

“Avem un proiect de cateva luni bune sau cativa ani buni, care prevede ca bancile sa se implice in avizarea proiectelor care urmeaza sa acceseze fonduri europene. Am initiat un proiect prin care dorim sa gasim o solutie astfel incat bancile sa poata fi implicate in procesul de autorizare al accesarii fondurilor europene”, a declarat Ghetea.

Potrivit presedintelui ARB, nu va fi un drum foarte usor pentru implementarea acestui proiect.

“Dorinta e sa cream un cadru, nu vrem sa obligam toate bancile sa adere. Cine doreste poate adera, astfel incat se poate implica in fazele anterioare finantarii”, a spus Ghetea.

Foto: bancherul.ro