Banda speciala pentru autobuze pe 28 de artere din Capitala

Municipalitatea are planuri mari. Vrea sa delimiteze benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun ale RATB pe 28 de artere din Capitala. Aceste benzi vor fi amenajate pe o distanta de 48 de kilometri.

Primaria Capitalei a decis nu doar sa pastreze banda speciala de pe Splaiul Independetei, ci sa creeze altele noi pe 28 de artere din Capitala. Initial reprezentantii Administratei Strazilor spuneau ca este doar un experiment, menit sa verifice modul in care poate fi fluidizat traficul mijloacelor de transport in comun, si ca va dura pana la sfarsitul anului. Pana la urma s-au hotarat. Vor fi delimitate benzi pe aproape 48 de kilometri.

Potrivit unor calcule facute de reprezentantii Primariei Capitalei, daca autobuzele ar circula nestingherite in traficul din Bucuresti s-ar economisi 500.000 de lei pe an, doar pe o linie. 

In total, vor fi delimitate benzi speciale pentru RATB pe 28 de artere din Capitala, printre care Bd. Magheru, Bd. Unirii, Bd. Aviatorilor, Bd. Iuliu Maniu sau Drumul Taberei.

sursa foto: b365.ro