BANI MAI MULTI pentru Programul National HIV/SIDA

Ministerul Sanatatii a suplimentat bugetul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control HIV/SIDA cu peste 87 de milioane de lei, alocarile pentru 2014 in acest domeniu ajungand la 214.144.000 lei, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a verificat luni, intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica si coordonatorii de program, modul de derulare a acestui program. La videoconferinta au participat si reprezentantii pacientilor.

Citeste si: TESTARI GRATUITE pentru HIV, HEPATITA B si C, timp de doi ani

“Printr-un efort financiar am reusit ca la rectificarea bugetara sa asiguram fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fara sincope, pentru aceasta perioada. Fondurile ajung pana in luna decembrie, in functie de situatia fiecarui judet. Pregatim o noua suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la urmatoarea rectificare bugetara din toamna, astfel incat sa asiguram tratamentul bolnavilor fara discontinuitati’,  a declarat Banicioiu.

Citeste si: ONU: Numarul DECESELOR cauzate de SIDA este in SCADERE

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa organizeze licitatii nationale centralizate pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare pentru o serie de programe nationale, printre care si Programul National HIV/SIDA.