BANI si ARME, confiscate de politisti in urma perchezitiilor efectuate in Ilfov

Politistii au descoperit si ridicat doua ARME LETALE si doua neletale, detinute ilegal, precum si peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infractiuni, in urma a 17 perchezitii efectuate, miercuri dimineata, in judetul Ilfov.

“Fata de o persoana din judetul Ilfov s-a luat masura retinerii pentru o perioada de 24 ore, urmand sa fie prezentata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva, iar ceilalti banuiti sunt cercetati in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Citeste si: Perchezitii la o grupare specializata in TRAFIC DE ARME

Armele si articolele pirotehnice au fost ridicate in vederea efectuarii constatarilor tehnico-stiintifice balistice si fizico-chimice, urmand a se dispune cu privire la confiscarea acestora. De asemenea, a fost descoperita si confiscata suma de 74.000 de euro, despre care exista suspiciunea ca a fost obtinuta ca urmare a determinarii si facilitarii savarsirii unor infractiuni de prostitutie si cersetorie pe teritoriul Frantei si Germaniei.

Totodata, politistii au depistat si ridicat in vederea continuarii verificarilor 12 biciclete de diferite marci, doua camere video, doua DVD playere, o statie de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru gradinarit, incaltaminte si sapte pasapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a caror provenienta nu a putut fi justificata.

Citeste si: Interlopul COSTEL CORDUNEANU, retinut intr-un dosar de trafic ILEGAL de arme

“In cadrul actiunii, au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, in valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si neasigurarea corespunzatoare a conditiilor de pastrare, luandu-se totodata masura complementara a anularii dreptului de detinere, port si folosire a armelor si munitiilor fata de patru persoane”, se mai arata in comunicat.

Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din IGPR si ai IPJ Ilfov, sprijiniti de luptatori de actiuni speciale din cadrul IGPR si IPJ Ilfov, au efectuat miercuri 17 perchezitii domiciliare in comunele Tunari, Ganeasa, Domnesti, Cornetu si orasul Bragadiru, din judetul Ilfov.

Sursa foto: cotidianul.ro

DNA: Perchezitii la CJ Ialomita. Este vizat baronul PSD, Vasile Silvian Ciuperca. UPDATE – See more at: https://mondonews.ro/dna-perchezitii-la-cj-ialomita-este-vizat-baronul-psd-vasile-silvian-ciuperca/#sthash.fi7aGfVy.dpuf