BANICIOIU: Cuvantul SPAGA trebuie sa ne iasa din minte. Va exista un set de tarife pentru medici

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat ca asa-numita legiferare a spagii va fi, de fapt, un set de tarife pentru medici, un tip de onorariu care exista si in alte state europene.

Acesta a mai declarat ca setul de tarife va fi stabilit impreuna cu conducerea spitalului si ca medicii vor avea libertatea de a trata pacienti privati si intr-un spital public.

“Trebuie sa dam posibilitatea ca cei care muncesc mai mult sa poata castiga suplimentar. Deci ce au facut alte state din Europa, la care trebuie sa ne raportam si noi. Adica, daca (medicul – n.r.) vrea sa aiba pacienti privati, trebuie sa-i dam posibilitatea sa faca acest lucru si in spitalul public. Nu trebuie sa mai mearga el la nu stiu ce clinica privata. Pleaca de la spitalul de stat, se duce acolo, pierde timp, pacientul este trimis de multe ori intentionat de la spitalul public in partea cealalta si tot asa, pierde toata lumea. Asa va fi vorba de tarife foarte bine reglementate impreuna cu conducerea spitalului si onorarii pentru medici. Deci nu este vorba de spaga si ar trebui sa ne iasa din minte acest cuvant”, a declarat Ministrul Sanatatii.

CITESTE SI: MINISTERUL SANATATII: PARINTII care refuza VACCINAREA copiilor ar putea fi SANCTIONATI. Reactia lui NICOLAE BANICIOIU

Acesta a mai precizat ca onorariile vor fi fiscalizate si vor intra pe cardul medicului. Totodata, vor fi stabilite niște criterii pentru a se stabili ce pacienti vor putea beneficia de aceste servicii  “la fel si numarul de proceduri, numarul de interventii, numarul de consultatii vor fi foarte clar reglementate prin norme la aceasta lege”.

CITESTE SI: BANICIOIU: Proiectul de lege privind vaccinarea nu este in forma finala. Va fi dezbatut in Parlament

“Repet, haideti sa nu punem tot raul inainte si sa vedem ca lucrurile acestea functioneaza in alte state, cum e Franta de exemplu. Multi dintre pacientii nostri cred ca si-ar dori sa fie sistemul nostru romanesc cum e cel de acolo. Haideti sa luam partea buna a lucrurilor, incercam sa o adaptam cat mai bine si sa fie cat mai fezabila in Romania si cred ca va fi o schimbare de sistem importanta, in viitorul foarte apropiat”, a mai declarat BANICIOIU.

Sursa foto: evz