BANICIOIU, despre incendiul de la Brasov: Suntem pregatiti cu solutii suplimentare pentru RANITI

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat, joi seara, ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta are dotarea necesara pentru tratamentul celor cinci persoane ranite in explozia de la Brasov, dar ca in cazul in care va fi nevoie, sunt pregatite solutii suplimentare, informeaza Agerpres. 

“(Ranitii, n.r.) sunt dusi la unitatea de primiri urgente, in momentul de fata, de la Spitalul Judetean. Suntem pregatiti si cu solutii suplimentare in caz ca e nevoie. Deocamdata pot face fata la numarul de raniti pe care il au. Insa operatiunea este in curs de desfasurare. Asteptam sa vedem ce se intampla. (…) Au dotarea pentru tot ceea ce au nevoie in acest moment. Noi suntem in permanenta in legatura. Mobilizam pe toata lumea si vedem daca mai e nevoie de altceva”, a spus ministrul, pentru Antena 3.

O explozie, urmata de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrica de paine din Brasov. Prefectul Mihai Mohaci a declarat, pentru AGERPRES, ca cinci persoane ranite, in stare constienta, au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

CITESTE SI: EXPLOZIE la o fabrica de paine: 5 persoane RANITE . A fost declarat COD ROSU. Banicioiu si Arafat, de urgenta la Brasov.UPDATE 

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat joi seara, pentru Antena 3, ca mai exista o persoana in incinta fabricii de paine in care a avut loc o explozie.

“Au fost un numar de zece persoane, patru au iesit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital si mai este o persoana care este in incinta si care va fi extrasa, scoasa de sub darâmaturile din depozit”, a spus primarul.

“Se pare ca e din cauza pulberii de faina care s-a acumulat, din cauza faptului ca ventilatia nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intra si in contact cu haine sau cu echipament se produc scantei si, de aici, explozia care s-a produs”, a mai spus el.

Sursa foto: agerpres