BANICIOIU: In momentul de fata, totul este asigurat pentru tratamentul pacientilor

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat sambata, la Spitalul Floreasca, ca toate echipamentele si medicamentele destinate pacientilor raniti in incendiul izbucnit, vineri noaptea, intr-un club bucurestean, sunt asigurate iar medicii din spitalele Capitalei “actioneaza ca o echipa”.

“Au fost si azi-noapte. Azi-noapte, de la 1,00 pana la 7,00 dimineata, au fost 13 operatii in patru sali diferite. La toate spitalele s-a asigurat tot ceea este nevoie. (…) In momentul de fata, totul este asigurat pentru tratamentul pacientilor, deci nu este vorba de a asigura ceva, acum, de ultim moment. Toate eforturile se fac, sunt concentrate, toata lumea actioneaza ca o echipa, ati vazut si colaborarea dintre spitale.”, a precizat BANICIOIU.

Intrebat daca a reusit sa vorbeasca cu rudele celor internati, ministrul Sanatatii a spus ca a reusit acest lucru.

“Am vorbit si cu rudele, cam prin toate spitalele, inca de azi-noapte. Va dati seama de starea de spirit si ingrijorarea foarte justificata. Am incercat sa le explicam care este situatia, care sunt pasii procedurali, contam pe intelegerea lor si pe faptul ca medicii fac tot ceea ce este posibil”, a precizat ministrul.

CITESTE SI: TRAGEDIE in club Colectiv: 27 MORTI si peste 146 de RANITI. Guvernul a adoptat trei zile de DOLIU NATIONAL. UPDATE

El a adaugat ca “pacienti in stare critica sunt in toate spitalele. “Si aici (la spitalul Floreasca n.red.) si la Spitalul Universitar si la Spitalul de arsi sunt pacienti in stare foarte grava”, a precizat BANICIOIU.

Intrebat cati dintre cei 146 de pacienti internati sunt in stare critica, fara sanse de supravietuire, BANICIOIU a spus ca nu poate da aceasta informatie dar ca pacientii “sunt atent monitorizati de echipele medicale”, mentionand ca situatia “evolueaza, insa, de la ora la ora si va evolua de la zi la zi”.” In aceasta patologie, situatia evolueaza foarte repede”, a subliniat ministrul Sanatatii.

CITESTE SI: MARTURII de la incendiul din COLECTIV: Toata lumea era disperata, ieseau oameni ARSI sau in stare de soc

El a precizat ca pacientii rezultati in urma evenimentului nu au pus deloc in pericol functionarea de zi cu zi a spitalelor de urgenta, toate urgentele fiind preluate ca si pana acum.

Sursa foto: agerpres