BANICIOIU le PROMITE sindicalistilor SANITAS majorarea VENITURILOR personalului din sanatate

Veniturile personalului din sanatate ar putea fi majorate din a doua jumatate a acestui an, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand ca ministerul va colabora cu Federatia Sanitas inclusiv pentru reglementarea acordarii sporurilor salariale.

Ministerul Sanatatii informeaza, marti, dupa protestul Federatiei Sanitas, ca au fost identificate solutii pentru majorarea sporurilor salariale si a veniturilor din sistem.

Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia Sanitas astfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului sa putem veni si cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. 

CITESTE SI: NICOLAE BANICIOIU: Ar putea fi introduse SANCTIUNI pentru ROMANII care nu merg periodic la medic

Demnitarul a precizat ca va sustine demersurile federatiei sindicale privind elaborarea si aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodata, MS va supune dezbaterii publice, saptamana aceasta, conditiile de exercitare in regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moasa, asistent medical in spitalele publice.

MS precizeaza ca au fost analizate si celelalte revendicari ale sindicalistilor, privind reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, repectarea normativelor de personal si asigurarea unei finantari adecvate a unitatilor sanitare publice de stat.

CITESTE SI: Ministerul Sanatatii a anuntat cat va aloca in acest an pentru CONTINUAREA PROGRAMELOR demarate in 2014

Federatia Sanitas arata, intr-un comunicat, ca dupa protestele de marti s-a stabilit o intrevedere cu ministrii Nicolae Banicioiu, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, in 15 aprilie, de la ora 14.30.