BANICIOIU: MOTIUNEA PNL este superficial redactata – nu propune nicio SOLUTIE

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a afirmat marti ca MOTIUNEA SIMPLA a PNL intitulata “SOS: Sanatatea in Romania lui PONTA respira artificial! Romanii mor cu zile”, care se dezbate la Senat, este “SUPERFICIAL REDACTATA” si ”nu propune nicio solutie”.

“Dupa ce am citit MOTIUNEA, mi-am dat seama ca este foarte superficial redactata, nu propune nicio solutie si este un fel de autocritica pentru ceea ce au facut ei in perioada guvernarii. Foarte multe chestiuni care nu mai sunt de actualitate in momentul de fata, nu mai sunt la MS, clar lipsa de interes si cred ca o lipsa de respect fata de colegii si fata de oamenii care poate ii iau in serios. Astazi vin de la o dezbatere pe medicamente, motiunea a fost depusa exact la ultima dezbatere, totusi au vrut sa vina un pic in ajutorul firmelor de medicamente, dar vestea proasta si pentru domnii care au depus motiunea este ca nu o sa ii ajute cu nimic”, a spus ministrul NICOLAE BANICIOIU, la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: Plenul SENATULUI dezbate MOTIUNEA SIMPLA pe tema SANATATII depusa de liberali 

NICOLAE BANICIOIU a sustinut ca cei care au semnat acum motiunea pe Sanatate atunci cand se aflau la guvernare “nu au vrut sa scada pretul medicamentelor”.

“Acesti colegi nu au pus in aplicare si nu au vrut niciodata sa scada pretul medicamentelor, ceea ce ma face sa cred ca nici astazi nu vor acest lucru, dar, din fericire, nu mai depinde de ei. Practic astazi a fost dezbaterea finala pe preturile calculate care sunt deja in transparenta decizionala”, a aratat NICOLAE BANICIOIU.

Senatorii urmeaza sa dezbata, in sedinta plenului de marti, MOTIUNEA SIMPLA intitulata “SOS: Sanatatea in Romania lui Ponta respira artificial! Romanii mor cu zile”, prin care senatorii liberali, semnatari ai motiunii, solicita demisia ministrului Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU.

Potrivit liberalilor din Senat, exista “grave” probleme in sistemul sanitar, acestia referindu-se la subfinantarea Sanatatii, la deficitul de materiale sanitare si medicamente existent, precum si la faptul ca un numar mare de medici si asistente medicale parasesc unitatile medicale pentru a profesa in strainatate. Totodata, situatia Institutului “Cantacuzino” a fost prost gestionata, sustin, printre altele, liberalii.

Sursa foto: realitatea.net