BANICIOIU: Proiectul de lege privind vaccinarea nu este in forma finala. Va fi dezbatut in Parlament

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, si-a manifestat speranta ca proiectul de lege privind vaccinarea va fi finalizat pana la sfarsitul anului, dupa care urmeaza sa fie dezbatut in Parlament, informeaza Agerpres. 

“Acesta este un proiect elaborat de un grup de lucru format din specialisti, epidemiologie, medici de familie, reprezentanti ai Ministerului, ai Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale. Aceasta nu este forma finala a proiectului, nici in ceea ce priveste sanctiunile. Totul poate fi dezbatut si va fi dezbatut in Parlament, pot fi aduse amendamente, pot fi aduse sugestii in continuare si la MS, dar totusi acest draft pe care ni l-au inaintat specialistii trebuie luat foarte serios in considerare. Mie mi se pare o propunere destul de reusita, este adevarat ca am si eu cateva amendamente legate de aceasta problema, a celor care sa zicem ca refuza vaccinul, parintii refuza si atunci ar avea o problema de a-si continua activitatea scolara. Aici este singura chestiune unde mai putem sa discutam”, a declarat ministrul Sanatatii, cu prilejul festivitatii de deschidere a evenimentului “Zilele Institutului Clinic Fundeni.

CITESTE SI: VACCINURI OBLIGATORII pentru copiii care incep gradinita sau scoala

El a precizat ca pune foarte mare accent pe ceea ce spun specialistii in domeniu dar si pe practica europeana.

“Eu sper ca acest proiect sa fie finalizat cat mai repede, adica anul acesta. Cred ca poate trece prin Parlament. Are de trecut prin Comisia de sanatate din Senat, Comisia de sanatate din Camera pentru a intra in vigoare asa cum sunt prevazute lucrurile, in sase luni. Adica ar insemna anul viitor, dupa cele sase luni”, a sustinut demnitarul.

CITESTE SI: BANICIOIU: Proiectul LEGII VACCINARII, aproape FINALIZAT. Va ramane in DEZBATERE cat va fi necesar

Sursa foto: hotnews