BANICIOIU: Sensul proiectului privind VACCINAREA nu este acela DE A CONSTRANGE, ci de a INFORMA

Sensul proiectului privind VACCINAREA nu este acela DE A CONSTRANGE pe cineva, ci de a INFORMA PE TOATA LUMEA despre IMPORTANTA PROBLEMEI, a declarat ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, luni, in cadrul dezbaterii cu tema “Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizata de grupul parlamentar PSD.

“Poate mai este de dezbatut la forma proiectului. Sunt constient ca exista si pareri pertinente de cealalta parte. Noi nu am vorbit aici de obligativitate. Sensul nu este acela de a constrange pe cineva. Ideea proiectului a fost aceea de a-i informa pe parinti, de a informa pe toata lumea despre importanta problemei”, a spus ministrul.

El a aratat ca exista o experienta in practica europeana si ca Romania poate sa foloseasca acest model drept sursa de inspiratie si sa puna in aplicare ceea ce a functionat in alta parte si a dat rezultate foarte bune. Ministrul a subliniat ca proiectul de lege a fost propus de Ministerul Sanatatii, dar pe parcursul dezbaterii parlamentare vor putea fi aduse amendamente, vor fi ascultate ONG-urile din domeniu, specialisti si parinti, vor fi acceptate parerile pro sau contra.

CITESTE SI: MINISTERUL SANATATII: PARINTII CARE REFUZA VACCINAREA COPIILOR AR PUTEA FI SANCTIONATI. REACTIA LUI NICOLAE BANICIOIU

Nicolae Banicioiu a sustinut ca dezbaterea are un rol important pentru a informa populatia prin intermediul presei, dar si pentru a-i informa pe cei care voteaza, deoarece proiectul va deveni realitate prin votul Parlamentului.

“Noi am initiat aceasta lege tocmai pentru ca am considerat ca este o necesitate sa reglam lucrurile si in acest aspect. Recomandarile OMS (…) Romania tinde sa nu le atinga si atunci se impunea un astfel de proiect de lege. Cel mai important lucru este faptul ca acest proiect de lege este generat de specialisti, a lucrat la acest proiect o echipa de epidemiologi, specialisti in boli infectioase, sanatate publica, pediatrii, medici de familie, microbiologi, reprezentantii Casei de Asigurari, Protectiei copilului, Ministerului Educatiei — toti cei care ar putea genera o opinie pertinenta in acest domeniu. Noi, practic, Ministerul Sanatatii, nu am facut decat sa cream cadrul dezbaterii”, a explicat Banicioiu.

Sursa foto: Gandul