Banii de pensii si salarii, in pericol? Ministrul Finantelor arunca bomba!

Banii de pensii si salarii ar fi in pericol fara acciza pe carburanti de 7 eurocenti. Vestea bomba a fost data de ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

Ministrul Ioana Petrescu nu a dat foarte multe explicatii referitor la acest subiect, insa a spus ca pensiile “chiar daca nu sunt cheltuieli fixe, nu pot fi inlocuite foarte usor”, subliniind ca de taxa pe carburanti depind investitiile in infrastructura, dar si plata pensiilor.

Este pentru prima data cand se vorbeste de acest pericol pentru buget. Ramane de vazut cum si-a facut calculele ministrul de finante, in conditiile in care nu demult, Victor Ponta a anuntat indexarea catorva sute de mii de pensii.

Afla aici detalii despre recalcularea pensiilor

Ioana Petrescu a mai anuntat ca masura referitoare la reesalonarea creditelor populatiei va suferi modificari si urmeaza sa fie implementata peste doi ani.

“Se va aplica, dar vreau sa o supun dezbaterii atat cu bancile, cat si cu mediul academic. Noul plan este sa ajutam pe cei cu venituri mici, din 2016, am format un grup care sa identifice orice posibila problema.

Exista si o componenta economica: daca sunt persoane cu venituri mici, e bine sa fie ajutate inainte ca acest imprumut sa de devina neperformant. Trebuie sa fie mai putin birocratica. Lucram la ea, dar detaliile vor fi date dupa ce vom avea forma finala. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a dat asigurari Ioana Petrescu la Adevarul Live.

Foto: Realitatea TV