Banii din acciza la carburant vor fi investiti in autostrazi si drumuri nationale

FOTO MONDO NEWS

Banii care vor intra in bugetul statului din acciza la carburant ar putea fi investiti in autostrazi, a anuntat ministrul pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, in emisiunea “Dupa 20 de ani”.

“Nu stiu eu cel putin, nu am idee la acest moment, care va fi suma colectata din acesti sapte eurocenti. Sunt mai multe discutii (…). Dorinta este sa se finanteze fie autostrazi, altii sustin sa se finanteze autostrazi si drumuri nationale. Daca ma intrebati, ca opinie personala, eu as vrea sa finanteze numai autostrazi”, a precizat Sova.

Vezi cand se va aplica taxa pe autostrada

“In Legea Finantelor Publice functioneaza doua principii foarte clare: primul este acela al neafectarii veniturilor bugetare, deci nu ai voie sa afectezi, sa spui ‘Venitul X va finanta cheltuiala Y’ si principiul anualitatii, in sensul ca pe toate le raportezi la cheltuielile totale anuale. Daca respecti aceste doua principii este imposibil din punct de vedere tehnic sa spui ‘Acesti bani se duc acolo'”, a lamurit Sova.

Litrul de benzina si motorina va fi accizat cu sapte eurocenti in 2014, in urma negocierilor legate de bugetul pe anul viitor, care va include si alte taxe, dar si cresterea salariului minim.

Foto: Mondo News