Bank of America oferă brevete privind planul de păstrare a cheilor private de criptare

Bank of America a primit un brevet de invenție pentru un dispozitiv care stochează chei de criptare, iar detaliile documentului sugerează aplicațiile pentru crypto monede. Într-un brevet acordat marți de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, banca prezintă un “dispozitiv de stocare întărit” pentru stocarea cheilor private – cum ar fi cele utilizate pentru platformele de tip blockchain – explicând că, în prezent, majoritatea cheilor sunt stocate local protejate de nimic mai mult decât o parolă.

“În exemplele concrete de realizare a sistemului, rutina de autentificare este efectuată ca parte a unei tranzacții cripto-valută, a unei tranzacții de tip blockchain sau a altor asemenea”, se arată în brevet. Referințele de brevet “cripto-valute” de mai multe ori, deși în ansamblu, documentul lasă cheile deschise de alte tipuri pentru a fi aplicate dispozitivului propus.

Citește și: UCRAINA. MINISTERUL DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI COMERȚULUI LANSEAZĂ POLITICA DE STAT PENTRU LEGALIZAREA CRYPTO MONEDELOR

Potrivit Bank of America, având în vedere că, calculatoarele care stochează aceste chei sunt de obicei conectate la internet sau alte rețele publice, stocarea locală înseamnă că “sunt susceptibile de a fi deturnate în mod continuu”. “Prin urmare, există o necesitate pentru un mijloc sigur de stocare a cheilor private de criptografie”, se arată în continuare în brevet, specificând că această metodă de stocare ar trebui să “reducă riscul” de a fura cheile private ale unui utilizator.

Banca americană ar sugera că brevetele sale de tehnologie ar putea fi aplicate în domeniul crypto monedelor și al blockchainului nu este surprinzător, având în vedere că firma este o companie prolifică de brevete în acest domeniu. După cum a raportat Fortune în iunie, Bank of America a căutat drepturi de brevet la zeci de aplicații posibile, într-un efort de a fi “pregătit” pentru utilizări viitoare. “În timp ce nu am găsit oportunități pe scară largă, vrem să fim pregătiți”, a declarat Catherine Bessant, CTO, la un eveniment de la New York.