BANK of CYPRUS pleaca din ROMANIA. Informatia a fost CONFIRMATA de BNR

BANK of CYPRUS pleaca din Romania. INFORMATIA a fost oferita de NICOLAE CINTEZA, directorul Directiei Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a spus ca exista un CUMPARATOR pentru sucursala locala a BANK of CYPRUS, informeaza Bursa.

“Se pare ca au gasit o banca interesata sa cumpere atat MARFIN BANK, cat si sucursala din Romania a BANK of CYPRUS, iar joi voi afla despre cine este vorba”, a declarat NICOLAE CINTEZA pentru ziarul Bursa, care afirma ca Banca Transilvania ar putea sa fie jucatorul de pe piata bancara interesat de achizitionarea filialei romanesti a BANK of CYPRUS.

Citeste si: Povestea tanarului care a ajuns din inchisoare, milionar si CEO de companie 

Banca a avut pana inainte de Paste o cota de 9,99% din actiunile Bancii Transilvania, pe care a vandut-o cu 82 de milioane de euro.
Printre alte operatiuni de lichidare a activelor din Romania se numara si vanzarea creditului dat de BANK of CYPRUS hotelului Marriott, in valoare de 110 milioane de euro, catre un cumparator necunoscut. Imprumutul acordat in 2007 avea scadenta in octombrie 2012, dar a fost prelungit in toamna anului trecut pentru inca cinci ani. 

Citeste si: Are un IQ urias si a intrat in afaceri la numai 12 ani 

Sursa foto: presstv.ir