BARACK OBAMA a aprobat suplimentarea numarului de MILITARI AMERICANI in IRAK

Presedintele SUA BARACK OBAMA a autorizat miercuri desfasurarea a 450 de MILITARI AMERICANI suplimentari in IRAK pentru a accelera pregatirea trupelor irakiene angajate in lupta impotriva organizatiei jihadiste STAT ISLAMIC (SI), relateaza AFP si Reuters.

Aceasta decizie are drept scop ‘imbunatatirea capacitatilor si a eficientei partenerilor pe teren’, a precizat CASA ALBA intr-un comunicat, adaugand ca noii militari, la fel ca si cei 3.100 deja prezenti pe teren, nu vor participa la operatiunile de lupta terestre.

CITESTE SI: IRAK: O “uzina” de MASINI-CAPCANA a gruparii STAT ISLAMIC a fost DISTRUSA 

MILITARII AMERICANI vor fi trimisi la o baza din provincia irakiana Al-Anbar. BARACK OBAMA a ordonat de asemenea ‘livrarea rapida de echipamente si materiale esentiale’ destinate fortelor irakiene, inclusiv combatantilor peshmerga si luptatorilor tribali care actioneaza sub comandament irakian, a precizat CASA ALBA intr-un comunicat.

In total, Statele Unite ale Americii (SUA) si partenerii sai de coalitie au oferit o pregatire militara de baza pentru circa 9.000 de soldati irakieni. Alti circa 3.000 sunt in prezent in curs de formare. Dupa pierderea Ramadi, capitala provinciei sunnite Al-Anbar (vest), Casa Alba doreste sa formeze mai rapid militarii irakieni, mai ales pe cei suniti.

CITESTE SI: COALITIA INTERNATIONALA a ucis peste 10.000 de membri ai STAT ISLAMIC in ultimele 9 luni 

Statele Unite ale Americii (SUA) doresc sa ia drept exemplu experienta din 2006, atunci cand au reusit sa mobilizeze triburile sunite impotriva Al-Qaida din IRAK. Pentru moment, trupele irakiene deja pregatite de coalitie au fost dislocate in apropiere de Samarra, la nord de Bagdad, alaturi de fortele kurde din nordul Irakului, si la Al-Karmah, in provincia Al-Anbar.

Sursa foto: washington post