Barack Obama a felicitat poporul ucrainean pentru scrutinul parlamentar si i-a avertizat pe insurgenti sa nu organizeze alegeri paralele

Barack Obama felicita poporul ucrainean pentru scrutinul parlamentar. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a felicitat poporul ucrainean pentru scrutinul legislativ “reusit”, salutand mobilizarea milioanelor de alegatori in pofida atmosferei “dificile” din unele regiuni.

“Alegerile sunt o noua etapa importanta in dezvoltarea democratica a Ucrainei, a subliniat Obama, exprimand regretul ca “autoritatile ruse care ocupa Crimeea si separatistii sustinuti de rusi din anumite zone ale Ucrainei au impiedicat cetatenii sa isi exercite drepturile democratice”.

Citeste si: LAVROV: RUSIA recunoaste rezultatele ALEGERILOR din UCRAINA

Presedintele SUA i-a avertizat pe insurgentii prorusi sa nu organizeze alegeri paralele. “Statele Unite nu vor recunoaste niciun scrutin organizat in regiuni aflate sub controlul separatistilor daca nu va exista aprobarea Administratiei de la Kiev”, a atras atentia Obama.

Liderii separatisti prorusi intentioneaza sa organizeze alegeri parlamentare, pe 2 noiembrie, in regiunile Donetk si Lugansk.

CITESTE SI: ALEGERI UCRAINA: Partidele proocidentale au castigat zdrobitor alegerile