BARACK OBAMA a GLUMIT pe seama lui HILLARY CLINTON la dineul anual al corespondentilor de la Casa Alba

Presedintele american BARACK OBAMA a glumit… echidistant pe seama prietenilor si adversarilor politici la Dineul Corespondentilor de la Casa Alba, eveniment care a avut loc sambata seara si pe care Obama l-a denumit, in gluma, desigur, “o seara in care Washingtonul se sarbatoreste”, relateaza Agerpres, care citeaza agentiile internationale de presa.

Remarcand ca unii americani trec printr-o perioada de incertitudine, BARACK OBAMA a spus: “De exemplu, am o prietena care, cu doar cateva saptamani in urma, castiga milioane de dolari pe an, iar acum traieste intr-o rulota in Iowa”. “Prietena” este nimeni alta decat politiciana democrata HILLARY CLINTON, cel mai bine clasata in cursa pentru obtinerea nominalizarii Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale din 2016. HILLARY CLINTON, fost secretar de stat, a calatorit in aceasta luna intr-o rulota pentru a-si face campanie, aminteste Reuters.

De glumele sale n-a scapat nici republicanul DICK CHENEY, fost vicepresedinte al SUA in timpul mandatului lui GEORGE W. BUSH. “Dick Cheney a spus zilele trecute ca sunt cel mai rau presedinte din intreaga lui viata, eu cred ca el a fost cel mai rau presedinte din viata mea”, a spus BARACK OBAMA, facand referire la binecunoscuta influenta pe care DICK CHENEY o exercita asupra fostului presedinte republican, in timpul mandatului acesta la Casa Alba, intre 2001 si 2009, mentioneaza EFE.

Citeste si: VIDEO HILLARY CLINTON si-a anuntat, oficial, CANDIDATURA la prezidentialele din SUA

BARACK OBAMA nu a ezitat sa faca GLUME si despre propria persoana, vorbind despre faptul ca unii i-au spus ca mandatul de presedinte l-a imbatranit. “Arat asa de batran incat John Boehner l-a invitat deja pe (premierul israelian Benjamin) Netanyahu sa ia cuvantul la inmormantarea mea”, a spus BARACK Obama. Reuters aminteste ca liderul de la Casa Alba a fost infuriat de faptul ca presedintele Camerei Reprezentantilor, republicanul John Boehner, l-a invitat luna trecuta pe premierul israelian sa vorbeasca in Congresul SUA impotriva acordului nuclear cu Iranul pe care administratia Obama il negocia impreuna cu marile puteri.

Redevenind serios, BARACK OBAMA a remarcat ca in intreaga lume exista jurnalisti inchisi pe nedrept si s-a referit la cazul lui Jason Rezaian de la Washington Post, ziarist american-iranian care se afla in inchisoare in Iran. “Timp de noua luni, Jason s-a aflat in inchisoare la Teheran pentru faptul de a fi scris despre sperantele si temerile poporului iranian”, a spus Obama, adaugand ca i-a transmis fratelui lui Jason, Ali, ca nu-si va afla linistea “pana cand nu-l vom aduce acasa la familia sa, teafar si sanatos”.

Citeste si: BARACK OBAMA: HILLARY CLINTON ar fi un PRESEDINTE EXCELENT

Cina anuala a Asociatiei Corespondentilor de la Casa Alba este un bun prilej pentru ca ziaristi, oameni de afaceri influenti si celebritati sa se reuneasca la Washington. Petrecerea, care se desfasoara intr-un hotel din Washington, s-a transformat in ultimii ani intr-un eveniment social la care participa uneori mai multe celebritati decat ziaristi, remarca EFE.

Spectacolul a fost inchis de umoristul programului “Saturday Night Live”, Cecily Strong, care a fost brutal de direct: “este super sa ne aflam in Washington Hilton (Hotel). Cel mai probabil cam asta ii spune o prostituata unui congresman”.

Sursa foto: telegraph.co.uk