BARACK OBAMA a solicitat anularea unor avantaje de care beneficiaza RUSIA in relatia cu SUA

Presedintele american BARACK OBAMA vrea sa ANULEZE anumite avantaje de care beneficiaza RUSIA in relatiile sale cu Statele Unite. O decizie simbolica, care “nu are legatura directa” cu SITUATIA din UCRAINA, a asigurat miercuri Casa Alba, citata de AFP.

Intr-un mesaj catre Congresul american, BARACK OBAMA si-a anuntat intentia de a RETRAGE Rusia de pe lista statelor care beneficiaza de un REGIM VAMAL preferential, destinat tarilor in curs de dezvoltare.  Casa Alba a justificat aceasta DECIZIE prin faptul ca RUSIA a trecut in categoria statelor cu venituri mari, potrivit unui clasament al Bancii Mondiale. 

Citeste si: Casa Alba indeamna la boicot! Sefii companiilor sunati sa nu participe la un forum economic organizat de RUSIA 

“RUSIA a inregistrat suficiente progrese din punct de vedere economic, pentru a nu mai merita un regim preferential acordat statelor mai putin dezvoltate”, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului american, Jay Carney. 

“Actiunile Rusiei in Ucraina nu au o legatura directa cu decizia presedintelui”, a afirmat purtatorul de cuvant al Consiliului american al Securitatii Nationale, Caitlin Hayden, in contextul in care Moscova este acuzata de Washington ca destabilizeaza situatia din aceasta tara. 

Citeste si: BARACK OBAMA: Rusia nu respecta acordul de la Geneva privind UCRAINA

In 2012, RUSIA a exportat in Statele Unite produse in valoare totala de 29 de miliarde de dolari dintre care 544 de milioane au beneficiat de o TAXA VAMALA privelegiata.

Sursa foto: washington post