Barack Obama a vorbit si s-a pozat cu o familie britanica, aflata in vizita la Stonehenge. VIDEO

Barack Obama a luat prin surprindere o familie britanica cu trei copii, aflata in vizita la Stonehenge chiar in momentul in care presedintele SUA vizita ansamblul monumental, el stand la discutii si facand fotografii cu cei trei baieti ai acesteia.

Obama, care a vizitat ansamblul arhitectonic antic dupa ce a participat la summitul NATO de la Newport, tara Galilor, a discutat cu o familie de localnici si a facut mai multe fotografii cu membrii acesteia, oferindu-le o amintire de neuitat, informeaza bbc.co.uk.

Janice Raffle, care locuieste in apropiere de ansamblul monumental de la Stonehenge, sotul acesteia si cei baieti ai lor au mers in vizita la acest complex, dupa ce au aflat ca presedintele Statelor Unite va vizita la randul sau aceasta zona.

Ulterior, Janice a declarat pentru BBC Radio 5 ca fotograful oficial al lui Barack Obama le-a facut fotografii cu presedintele american folosind chiar telefonul mobil al acesteia.

Citeste si: Obama, la Stonegenge: L-am taiat de pe lista

“El (Obama, n.r.) chiar a fost o scumpete. A intrebat care sunt numele noastre si a discutat cu noi despre cat de proaspat este aerul si cat de frumoasa este aceasta zona rurala”, a mai spus Janice Raffle.

De asemenea, femeia a povestit ca Barack Obama a discutat cu sotul ei, care a glumit spunandu-i presedintelui american ca “baietii sunt cei mai buni”. Insa, Obama, care are doua fete cu sotia sa, Michelle, a glumit la randul sau, spunand ca “nu este atat de sigur cu privire la acest aspect”.

Barack Obama a vizitat monumentul de la Stonehenge inainte de intoarcerea sa la Washington, dupa ce a participat la summitul NATO de la Newport, tara Galilor.

Casa Alba a informat ca elicopterul prezidential Marine One a aterizat la baza aeriana de la Boscombe Down, iar de acolo presedintele american a fost transportat cu coloana de masini oficiala pana la Stonehenge. Barack Obama a avut-o ca ghid in vizita sa pe curatoarea complexului, Heather Sebire.

Organizatia English Heritage, care administreaza monumentul, a anuntat ca a fost “o onoare” sa il aiba ca oaspete pe Barack Obama.

Citeste si: BASESCU, DISCUTII APROPIATE CU OBAMA SI MERKEL

Kate Davies, responsabila cu administrarea complexului antic, a spus ca a fost informata de membrii echipei presedintelui american ca acesta este interesat sa vada monumentul.

Barack Obama a descris monumentul ca fiind “interesant” (folosind expresia “cool”). “Cat de extraordinar este!”, a afirmat presedintele, plimbandu-se printre megalitii gigantici care atrag un milion de vizitatori pe an. “L-am taiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau sa le fac pana la sfarsitul vietii!”, a adaugat el, ca raspuns la intrebarea daca este un loc pe care voia sa il viziteze.

Acest templu, care cantareste pana la 28 de tone, ar fi fost construit din anul 3.000 inainte de Hristos pana in 2.300 inainte de Hristos. Dar misterul ramane asupra modului in care megalitii au fost transportati, ridicati si aliniati la miscarea soarelui.

Potrivit muzeului situat in apropiere, Stonehenge ar fi fost un loc de inmormantare, avand in vedere mormintele gasite la fata locului sau un loc de pelerinaj din cauza puterii curative atribuite pietrelor transportate la Stonehenge din tara Galilor vecina.