BARACK OBAMA, cel mai slab presedinte al SUA din 1945 pana in prezent

Barack Obama, presedintele SUA, care se confrunta cu un al doilea mandat foarte dificil, apare in fruntea unei liste cu cei mai slabi lideri americani de dupa al doilea Razboi Mondial, potrivit unui sondaj de opinie.

Aproximativ 33% dintre persoanele interogate il considera pe presedintele democrat BARACK OBAMA, ales in 2008 si reales in 2012, drept cel mai slab lider american din ultimele sapte decenii. Circa 28% il evoca mai degraba pe predecesorul sau, republicanul George W. Bush (2001-2009), potrivit unui sondaj realizat de institutul de sondare al Universitatii Quinnipiac, scrie hotnews.ro. In schimb, 35% dintre respondenti, republicanul Ronald Reagan, care a condus Casa Alba in perioada 1981 – 1989, este considerat cel mai bun lider al Americii dupa 1945, in timp ce 18% opteaza pentru Bill Clinton iar 15% pentru presedintele asasinat John F. Kennedy.

Citeste si: AVERTISMENTUL transmis de OBAMA in urma cu putin timp 

Aproape 45% dintre americani considera ca SUA s-ar fi aflat intr-o stare mai buna daca republicanul Mitt Romney ar fi castigat alegerile prezidentiale in fata lui Obama, in timp ce 38% cred ca tara s-ar fi aflat intr-o situatie mai rea.

Sondajul Quinnipiac, efectuat in perioada 20 – 24 iunie asupra a 1.446 alegatori inregistrati, cu o marja de eroare de +/- 2,6 puncte procentuale, este in concordanta cu ale sondaje recente, care arata rate slabe de aprobare a politicii lui BARACK OBAMA.

Citeste si: BARACK OBAMA l-a amenintat la telefon pe VLADIMIR PUTIN cu noi sanctiuni 

Sondajul mai arata ca 54% dintre alegatori cred administratia OBAMA nu are competente pentru a guverna, fata de doar 44% care cred invers. Doar 40% aproba gestiunea problemelor economice si 37% pe cea a afacerilor externe.