Barack Obama, dat in judecata de doi politicieni americani. Vezi care este cauza. VIDEO

Barack Obama nu a scapat, nici pe departe, de problemele cauzate de scandalul spionajului practicat de NSA. Senatorul republican Rand Paul, care ar putea candida la presedintie in 2016, l-a dat in judecata pe liderul american din cauza acestei “incalcari a legislatiei.”

Plangerea este, de fapt, una colectiva, gandita si inaintata de Rand Paul, senator de Kentucky  si sustinuta de Matt Kibbe, presedintele grupului conservator Freedom Works, anunta washingtonpost.com.

Actiunea in instanta  vizeaza pe Barack Obama, dar si pe mai multi membri ai Administratiei Prezindentiale, pentru colectarea de date a NSA, o practica despre care semnatarii plangerii considera ca incalca legislatia.

Citeste si: Raport: Colectarea de metadate telefonice in SUA de catre Agentia Nationala de Securitate este ilegala

Paul compara programele de supraveghere guvernamentale cu perchezitiile fara mandat practicate de militarii britanici inainte de Razboiul American de Independenta, intr-o inregistrare postata pe YouTube.

“Lectia Revolutiei Americane a fost ca astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample niciodata, dar, cu toate acestea, colectarea datelor de catre NSA reprezenta echivalentul modern al acelor practici”, a declarat senatorul.

In acest proces mai sunt implicati James Clapper, directorul Serviciilor Nationale de Informatii, Keith Alexander, directorul NSA si James Comey, seful FBI.