BARACK OBAMA, despre rasismul din America: “Nu suntem vindecati de el”

Presedintele american Barack Obama a folosit termenul peiorativ “nigger” intr-o discutie despre rasismul din America.

Obama a vorbit in cadrul unui interviu cu actorul Marc Maron despre relatiile dintre rase si controlul armelor de foc, discutie care are loc dupa atacul armat de la Biserica din Charleston.

“Le spun mereu, mai ales tinerilor, nu spune ca in America nu s-a schimbat nimic in privinta rasei, daca nu ai trait ca afroamerican in anii ’50, ’60 sau ’70. Este indiscutabil faptul ca relatiile dintre rase s-au imbunatatit in mod semnificativ in timpul vietii mele si a tale”, a declarat presedintele american.

CITESTE SI: SUA: Un MORT si 16 RANITI in urma unor ATACURI ARMATE la DETROIT si PHILADELPHIA

Obama a folosit cuvantul “nigger” pentru a arata ca absenta limbajului rasist nu inseamna ca rasismul nu mai exista, scrie Mediafax.

“Rasismul – nu suntem vindecati de el. Si nu este vorba doar despre a nu fi politicos si a spune negru in public. Nu asta este masura care sa ne spuna daca rasismul exista inca sau nu. Nu este doar o problema de discriminare evidenta. Societatile nu sterg complet, peste noapte, tot ceea ce s-a intamplat cu 200-300 de ani inainte”, a subliniat liderul de la Casa Alba.

CITESTE SI: ATAC ARMAT la o biserica AFROAMERICANA din SUA: 9 MORTI printre care si PASTORUL

 

Sursa foto www.evz.ro