BARACK OBAMA este INCREZATOR: Vom castiga RAZBOIUL impotriva ISIS

Presedintele american BARACK OBAMA crede ca lumea civilizata va castiga razboiul pe care il duce impotriva terorismului. OBAMA a cerut si Rusiei sa isi mobilizeze fortele impotriva Statului Islamic si a atras atentia ca mentinerea la putere a regimului lui Bashar Al Assad nu va duce la incetarea luptelor in Siria.

BARACK OBAMA a mai declarat ca va merge la Paris in decembrie, la conferinta pe tema climatului, ca sa arate ca liderilor occidentali nu le este teama de amenintarile teroriste.

La finalul summit-ului statelor din Asia de sud est, presedintele american BARACK OBAMA a cerut Rusiei ca actiunile miliare pe care aceasta le desfasoara in prezent in Siria sa fie indreptate impotriva militantilor Statului Islamic.

CITESTE SI: ATENTATE PARIS: HOLLANDE se intalneste saptamana viitoare cu CAMERON, OBAMA si MERKEL

Liderul de la Casa alba a tinut sa sublinieze ca teroristii reprezinta principalul inamic si nu trupele care se opun regimului lui Basar Al Assad.

In ceea ce il priveste pe Assad, OBAMA a declarat ca prezenta acestuia la putere nu va duce la incetarea luptelor in Siria. 

“Sunt niste criminali (n.r. ISIS). Care dispun de o mediatizare excesiva. Sunt periculosi si provoaca durere oamenilor prin actiunile lor. Sunt puternici. Dar si modul nostru de viata este puternic. Avem mai mult de oferit. Reprezentam 99,9% din populatia globului si de aceea trebuie sa fim convinsi ca vom castiga”, a spus BARACK OBAMA, presedintele SUA.

CITESTE SI: Teroristii de la STAT ISLAMIC ameninta ca vor comite un ATAC la Casa Alba

Presedintele BARACK OBAMA il va primi marti la Casa Alba pe presedintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre modul in care lupta impotriva Statului Islamic poate fi accelerata.

Sursa foto: gandul