BARACK OBAMA i-a scris lui PUTIN cu privire la INCALCAREA TRATATULUI NUCLEAR

BARACK OBAMA, PRESEDINTELE SUA, i-a scris presedintelui rus VLADIMIR PUTIN pentru a-l informa direct ca guvernul SUA a stabilit ca Rusia a incalcat TRATATUL RACHETELOR NUCLEARE cu raza medie de actiune (INF), semnat in 1987, a declarat marti purtatorul de cuvant al Casei Albe.

“Este un indiciu ca aceasta este o chestiune care necesita o atentie serioasa din partea liderilor atat din SUA cat si din Rusia”, a declarat Earnest jurnalistilor in cadrul unui briefing de presa, refuzand sa ofere detalii despre modul in care a incalcat Rusia tratatul.Washingtonul a acuzat Moscova ca a incalcat un tratat privind controlul armelor, incheiat din 1987, testand o racheta de croaziera, a declarat luni seara un oficial american.

Citeste si: OBAMA are INTERZIS pe teritoriul Ceceniei

Acest oficial a subliniat ca Statele Unite au abordat “aceasta problema foarte serios” in repetate randuri in discutiile cu Rusia. Washingtonul spera ca Rusia se va conforma tratatului din 1987 si va elimina intr-un mod verificabil toate armele interzise, a adaugat aceasta sursa.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN ar putea fi dat in JUDECATA pentru tragedia aviatica 

Acest test de racheta fusese efectuat in urma cu cateva luni. In ianuarie, Washingtonul si-a exprimat deja ingrijorarea in legatura cu un test de racheta realizat de Rusia, mentionand ca Moscova ar fi incalcat astfel un tratat bilateral.