BARACK OBAMA il critica dur pe DONALD TRUMP

Presedintele american BARACK OBAMA, a criticat duminica, in cadrul unei ceremonii de inmanare a diplomelor la universitatea Rutgers din apropiere de New York, populismul candidatului republican la Casa Alba, DONALD TRUMP, insa fara sa il numeasca insa pe acesta, potrivit Agerpres.

BARACK OBAMA i-a indemnat pe studenti sa nu regrete o ipotetica epoca de aur americana, mentionand ca “bunele timpuri de altadata nu au fost chiar asa de bune”, referindu-se la discriminarile rasiale, saracie sau rolul femeii in societate. “Lumea este mai interconectata ca oricand”, a declarat liderul de la Casa Alba. “A construi ziduri nu va schimba cu nimic situatia”, a adaugat el, luand in deradere propunerea emblematica a lui DONALD TRUMP de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul.

CITESTE SI: SUPER TUESDAY 3: DONALD TRUMP OBTINE O VICTORIE CLARA IN FLORIDA

Fara sa pronunte numele omului de afaceri, BARACK OBAMA a spus ca niciun zid nu va putea opri epidemiile de Zika sau Ebola si nici nu va rezolva problemele de competitivitate legate de mondializare.

“Asta nu ne va stimula economia si nici nu ne va imbunatati securitatea. A-i izola sau denigra pe musulmani sau a sugera sa fie tratati diferit la granita este nu doar impotriva valorilor noastre, dar si a ce suntem”, a continuat presedintele SUA. “Asta contrazice faptul ca cresterea noastra, inovatiile noastre, dinamismul nostru au fost intotdeauna hranite de capacitatea noastra de a-i atrage pe cei mai buni din cele patru colturi ale lumii”, a mai spus BARACK OBAMA, citat de AFP.

BARACK OBAMA i-a denuntat apoi pe oamenii politici care, in opinia sa, resping in numele corectitutdinii politice stiinta si ratiunea: “In politica este ca in viata: ignoranta nu este o virtute”, a spus el. “Nu-i grozav sa nu stii despre ce vorbesti. Asta nu are nimic de a face cu faptul de a fi sincer sau a spune adevarul ori a lupta impotriva corectitutdinii politice. Este doar ca nu stii despre ce vorbesti”, a adaugat BARACK OBAMA, intr-o referinta clara la Donald Trump care se lauda ca este un candidat incorect politic.

Presedintele Statelor Unite a participat la ceremonia de inmanare a diplomelor de la universitatea Rutgers, in New Jersey, imbracat intr-o toga rosie cu negru. El a profitat de acest prilej pentru a-i critica pe studentii care, in 2014, au protestat si au facut sa fie anulata vizita republicanei Condoleezza Rice, fost secretar de stat al presedintelui George W. Bush, din cauza rolului ei in declansarea razboiului din Irak.

Sursa foto: washington post