BARACK OBAMA: Iubesc AMERICA, chiar si pe IDIOTII ei

Presedintele american BARACK OBAMA si-a reafirmat dragostea pentru SUA si poporul american, in discursul sau saptamanal radio catre natiune. “IUBESC AMERICA, chiar si pe idiotii ei”, a spus el la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit publicatiei New Yorker.

Insistand pe acest subiect, liderul de la Casa Alba a spus: “America este alcatuita din tot felul de oameni: tineri si batrani, slabi si puternici, inteligenti si prosti. Si atunci cand cei cu adevarat tembeli ies in fata si se comporta ca niste clovni, eu tot ii iubesc, ca si ei fac parte din America. De fapt, o foarte mare parte”.

CITESTE SI: GAFA INCREDIBILA facuta de Fox News in timpul unui jurnal: Obama, suspect de viol! VIDEO 

Intr-un apel la unitate, BARACK OBAMA i-a chemat pe americani ‘sa actioneze toti impreuna pentru binele Statelor Unite ale Americii. Iar daca aceasta inseamna sa lasam deoparte diferendele — inclusiv diferentele uneori foarte mari in ceea ce priveste nivelul de inteligenta — atunci asa sa fie’.

Declaratia presedintelui american intervine dupa ce fostul primar republican al New York-ului, Rudolph Giuliani, a afirmat recent ca liderul de la Casa Alba nu iubeste SUA, dupa cum au relatat numeroase media americane, suscitand consternare nu doar in tabara democratilor.

‘Stiu ca este oribil sa spun asa ceva, dar cred ca presedintele nu iubeste America’, a spus Giuliani miercurea trecuta in timpul unei receptii private la New York, care i-a reprosat liderului american ca a criticat recent Cruciadele crestine, fara ‘sa spuna ca o parte a islamului este bolnava’. El a trecut cu vederea faptul ca BARACK OBAMA condamnase anterior gruparea jihadista Statul Islamic ca ‘un cult brutal, al crimelor violente’, care comite ‘acte reprobabile de barbarie’ in numele religiei.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a prezentat STRATEGIA de SECURITATE NATIONALA 

Ulterior, Giuliani si-a mai nuantat opiniile. ‘Nu ii pun la indoiala patriotismul, sunt sigur ca este patriot. Dar in retorica sa, il aud foarte rar spunand ce auzeam de obicei de la Ronald Reagan sau Bill Clinton despre dragostea lor pentru America. Il aud criticand America mai mult decat alti presedinti americani’, explicase fostul primar la postul Fox News.

Sursa foto: washington post