BARACK OBAMA: MAREA BRITANIE trebuie sa RAMANA IN UNIUNEA EUROPEANA

MAREA BRITANIE trebuie sa RAMANA IN UNIUNEA EUROPEANA pentru a continua sa aiba influenta pe scena mondiala, a declarat presedintele american BARACK OBAMA intr-un interviu acordat BBC.

Calitatea Marii Britanii de stat membru al UE ”ne ofera mult mai multa INCREDERE in SOLIDARITATEA UNIUNII TRANSATLANTICE”, a afirmat Barack Obama. ”UE a facut lumea MAI SIGURA SI MAI PROSPERA”, a subliniat liderul de la Casa Alba, in interviul acordat filialei BBC in America de Nord.

Premierul britanic DAVID CAMERON a declarat anterior ca un referendum pe tema iesirii sau nu a Marii Britanii din UE va avea loc pana la SFARSITUL ANULUI 2017. Acest referendum va urma renegocierii termenilor existenti privind calitatea de membru a Marii Britanii in Uniunea Europeana. Cameron a spus ca va face campanie pentru ca Marea Britanie sa ramana in UE daca va obtine reformele pe care le doreste.

Marea Britanie este ”CEL MAI BUN PARTENER” al Americii, a afirmat Barack Obama, salutand disponibilitatea Regatului Unit de a proiecta puterea ”dincolo de interesele proprii imediate pentru a face aceasta lume mai sigura si mai ordonata”.

CITESTE SI: LE MONDE: BREXIT ar putea fi “WATERLOO”-ul MARII BRITANII 

Sursa foto: bbc