Barack Obama: Nelson Mandela a plecat acasa. De acum, apartine istoriei!

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat joi, ca reactie la decesul eroului luptei antiapartheid Nelson Mandela, ca nu isi poate imagina propria viata fara exemplul dat de liderul sud-african, transmite Mediafax.

“Nelson Mandela a avut realizari mai mari decat ne-am fi asteptat din partea oricarui om”, a spus Obama intr-o declaratie de presa facuta la Casa Alba. “Nu imi pot imagina propria viata fara a avea exemplul dat de Mandela”, a continuat Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unite.

“Astazi, Nelson Mandela a plecat acasa. De acum, apartine istoriei”, a continuat Obama. “Am pierdut una dintre cele mai influente, mai curajoase si profunde fiinte umane cu care am fost contemporani pe acest pamant. Nelson Mandela a lasat tarii sale mostenirea libertatii, iar lumii, mostenirea pacii”, a subliniat Obama.

“Sa luam o pauza si sa multumim pentru faptul ca Nelson Mandela a trait”, a adaugat presedintele SUA, subliniind ca se numara printre milioanele de oameni care s-au inspirat din exemplul lui Mandela.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a decedat joi seara, la varsta de 95 de ani. Eroul luptei impotriva apartheid lasa in urma sotia, Graca Machel, sase copii si 17 nepoti.