BARACK OBAMA nu crede ca RAZBOIUL din SIRIA va inceta pana la finele mandatului sau

Presedintele american, BARACK OBAMA, a estimat vineri ca nu va fi solutionat probabil conflictul din Siria inainte de plecarea sa de la Casa Alba, la inceputul lui 2017, si si-a reafirmat convingerea ca nu exista ”o solutie militara” la conflict, relateaza AFP.

Intr-o declaratie la canalul de televiziune Al-Arabiya, Obama a apreciat situatia din Siria ca fiind ”extrem de complexa”. Intrebat daca acest conflict, care s-a soldat cu peste 220.000 de morti, va fi solutionat pana la finalul mandatului sau, in ianuarie 2017, Obama a raspuns: ”Probabil ca nu”.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a GLUMIT pe seama lui HILLARY CLINTON la dineul anual al corespondentilor de la Casa Alba 

Este ”un razboi civil care rezulta din vechi tensiuni. Nu este ceva care a fost provocat de catre Statele Unite si nu este ceva care ar putea fi stopat de catre Statele Unite”, adaugat Obama, estimand ca ”prea des in Orientul Mijlociu oamenii atribuie toate responsabilitatile” Washingtonului.

Subliniind ca optiunea militara ”nu poate fi solutia”, presedintele american a reafirmat ca rezolvarea conflictului trebuie sa aiba loc in cooperare cu monarhiile din Golf, cu care s-a intalnit la Camp David (SUA), dar si cu alte tari din regiune, precum Turcia.

CITESTE SI: MAIL-URILE lui BARACK OBAMA citite de HACKERII RUSI 

”Pentru solutionarea gravei crize umanitare, este mai coerent pentru noi de a coopera cu ele decat de a actiona intr-o maniera unilaterala”, a adaugat presedintele Obama. AFP aminteste ca SUA au demarat la inceputul lui mai actiunea de instruire a unui mic grup de rebeli moderati in Iordania pentru a lupta impotriva organizatiei Statul Islamic (SI).

Sursa foto: washington post