Barack Obama, primit cu ostilitate in Africa de Sud. Presedintele american nu-l va vizita pe Nelson Mandela / Video

Barack Obama, presedintele Statelor Unite ale Americii, a ajuns in Africa de Sud. Aceasta vizita face parte din turneul de 100 de milioane de dolari pe care Barack Obama il intreprinde pe continentul negru alaturi de sotia sa, Michelle.

Barack Obama impreuna cu sotia sa au ajuns in Africa de Sud acolo unde au fost intampinati de presedintele Jacob Zuma si consoarta sa. Barack Obama a fost primit cu ostilitate de populatia sud-africana, care a organizat cateva manifestatii de protest la adresa acestuia.

Barack Obama a anuntat ca nu il va vizita pe eroul sau, Nelson Mandela, din cauza starii precare de sanatate a acestuia. “De dragul linistii si a confortului lui Nelson Mandela si la dorinta familiei sale Barack si Michelle Obama nu vor merge la spitalul unde se afla internat acesta, in schimb cuplul prezidential american se va intalni cu membrii familiei” a declarat un oficial american.

Barack Obama a avut o intrevedere cu omologul sau, Jacob Zuma, la finalul convorbirilor, cei doi sustinand o conferinta comuna de presa, in cadrul careia au subliniat importanta investitiilor si a comertului cu Africa in general si Africa de Sud in particular.

Sursa foto si video: adevarul.ro si youtube.com