BARACK OBAMA: Rusia nu respecta acordul de la Geneva privind UCRAINA

Presedintele american BARACK OBAMA a acuzat joi Rusia ca nu respecta acordul international de la Geneva destinat detensionarii situatiei din UCRAINA si a amenintat cu noi sanctiuni la adresa Moscovei, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

“Pana in prezent, noi nu am spus Rusiei ca nu a respectat nici spiritul, nici litera acordului de la Geneva”, a declarat BARACK OBAMA, in timpul unei conferinte de presa la Tokyo, unde se afla in cadrul unui turneu asiatic.”Continuam sa vedem oameni inarmati care preiau cladiri, agreseaza pe cei care nu sunt acord cu ei, destabilizeaza regiunea si nu am vazut ca Rusia sa intervina pentru a-i descuraja”, a subliniat presedintele american.

Citeste si: NATO, ingrijorata de amenintarile Rusiei privind interventia in Ucraina

El a avertizat ca daca Rusia va continua in acest fel, “vor exista consecinte si noi sanctiuni” americane la adresa Moscovei, precizand ca masurile represive deja in vigoare au “un impact asupra economiei ruse”.

“Altfel, noi am vazut ca guvernul ucrainean ia decizii concrete, introduce o lege a amnistiei si adopta un spectru larg de reforme in acord cu constitutia, care se incadreaza in logica discutiilor de la Geneva”, a adaugat BARACK OBAMA.

Liderul de la Casa Alba a amintit inca o data ca nu va exista o “solutie militara in cazul UCRAINEI”.

Citeste si: SERGHEI LAVROV ameninta UCRAINA cu un RAZBOI similar cu cel din GEORGIA din 2008

Acestea sunt primele comentarii ale presedintelui american BARACK OBAMA dupa semnarea acordului de la Geneva in urma cu o saptamana, acord care vizeaza in primul rand dezarmarea gruparilor ilegale si evacuarea cladirilor ocupate, atat de catre prooccidentali la Kiev, cat si de fortele proruse in estul tarii. Rusia a avertizat miercuri ca eventuale agresiuni la adresa cetatenilor rusi din Ucraina ar reprezenta o agresiune la adresa Moscovei si ar interveni asa cum a facut-o in 2008 in Georgia.