BARACK OBAMA se intalneste cu VLADIMIR PUTIN si ii va cere explicatii referitoare la STAT ISLAMIC

Presedintele Statelor Unite, BARACK OBAMA, ii va cere presedintelui rus, VLADIMIR PUTIN, sa explice modul in care prezenta militara a tarii sale in Siria va contribui la infrangerea STAT ISLAMIC (SI), atunci cand cei doi lideri se vor intalni saptamana viitoare.

BARACK OBAMA si VLADIMIR PUTIN vor avea o intalnire bilaterala, luni dupa-amiaza, in timpul sesiunii de trei zile a Adunarii Generale a ONU la New York.

“Exista o multime de lucruri de discutat, iar acum este timpul si pentru RUSIA sa clarifice si sa explice exact modul in care propune sa contribuie constructiv la ceea ce este deja o coalitie multinationala”, a declarat Celeste Wallander, senior director si asistent special al presedintelui SUA pentru Rusia si Asia Centrala in cadrul echipei de securitate nationala, informeaza Reuters.

Oficialul de la Casa Alba a adaugat ca argumentul RUSIEI, potrivit careia prezenta ei militara recent consolidata in regiune va contracara STAT ISLAMIC, “nu prea tine”.

BARACK OBAMA ii va cere de asemenea insistent lui VLADIMR PUTIN sa respecte angajamentele luate de Rusia in februarie pentru a-si retrage prezenta militara din Ucraina pana la sfarsitul anului, a adaugat Wallander.

Presedintele rus, VLADIMR PUTIN, se va intalni luni la New York cu omologul sau american, BARACK OBAMA, cu ocazia participarii sale la Adunarea Generala a ONU, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Sursa foto: washington post