Barack Obama si-a luat familia si a plecat in Hawaii, unde va petrece vacanta de sarbatori

Presedintele american, Barack Obama, a ajuns vineri seara in Hawaii, statul sau natal, unde va petrece alaturi de familie cele aproximativ 15 zile de vacanta, dupa un an 2013 deosebit de dificil la Casa Alba, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

Avionul prezidential a aterizat in Honolulu vineri, la ora 23.30 (sambata, 11.30 ora Romaniei), iar familia Obama a fost intampinata de amiralul Samuel Locklear, care conduce comandamentul armatei americane in Pacific, de guvernatorul statului Neil Abercrombie si de primarul din Honolulu Kirk Caldwell.

Dupa aproximativ 50 de minute, familia Obama – presedintele, sotia sa Michelle si cele doua fiice Malia si Sasha – au ajuns la casa inchiriata pentru acest sejur.

Presedintele american si-a incheiat anul politic cu o conferinta de presa la Casa Alba, sustinuta cu cateva ore inainte de plecare.

Cu o infrangere in planul politicii externe, cu rezultate parlamentare scheletice si umilinta in legatura cu reforma sanatatii, Barack Obama a preferat sa treaca peste bilantul unui an 2013 dificil si sa afirme ca spera intr-o evolutie pentru Statele Unite in 2014.

“La sfarsitul anului este intotdeauna un moment bun pentru a reflecta la ceea ce ar putea fi mai bine anul viitor”, a adaugat el. “Sunt sigur ca voi avea idei mai bune dupa cateva zile de somn si soare”.