BARACK OBAMA si RECEP ERDOGAN au discutat despre gruparea STAT ISLAMIC

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat, sambata seara, pe omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, solicidandu-i sustinere impotriva grupului terorist Stat Islamic, relateaza USA Today.

“Principalele teme de discutie au fost situatia din orasul sirian Kobane si masurile care trebuie luate impotriva grupului terorist Stat Islamic”, a comunicat Presedintia Statelor Unite.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC antreneaza piloti cu ajutorul unor AVIOANE capturate de la armata SIRIANA 

“Barak Obama a exprimat apreciere pentru faptul ca Turcia gazduieste peste un milion de refugiati. Cei doi lideri s-au angajat sa continue eforturile impotriva grupului terorist Stat Islamic”, a adaugat Casa Alba, precizand ca a fost abordata si situatia din Afganistan, unde Recep Tayyip Erdogan a efectuat sambata o vizita.

Organizatia terorista Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un “califat islamic”. O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.

CITESTE SI: Cuplu de germani, presupusi JIHADISTI, arestat in Austria 

Sursa foto: theaustralian.com.au