BARACK OBAMA va aloca 5 miliarde de dolari pentru lupta impotriva TERORISMULUI

Barack Obama

Presedintele american BARACK OBAMA a propus miercuri un fond special de 5 MILIARDE de dolari pentru LUPTA impotriva TERORISMULUI, intr-un discurs in care seful statului american prezinta prioritatile politicii externe a SUA si viziunea sa pentru restul mandatului la Casa Alba.

“Astazi, fac apel la Congres sa sustina propunerea pentru un nou fond de parteneriat impotriva TERORISMULUI de pana la 5 MILIARDE de dolari”, a declarat presedintele american intr-un discurs rostit la Academia Militara West Point, in statul New York, informeaza Mediafax.

“Acest lucru ne-ar permite sa antrenam, sa consolidam capacitatile si sa facilitam actiunile partenerilor nostri care se afla in prima linie”, a mai spus BARACK OBAMA.

Citeste si: Obama va propune RETRAGEREA fortelor americane din AFGANISTAN pana la sfarsitul lui 2016

“Aceste resurse ne vor oferi flexibilitatea de a efectua diferite misiuni, inclusiv antrenarea fortelor de securitate din Yemen care au trecut la ofensiva impotriva Al-Qaida, sprijinirea unei forte multinationale pentru mentinerea pacii in Somalia, colaborarea cu alti aliati europeni pentru pregatirea in Libia a fortelor de securitate si a unei politii de frontiera operationale, sau sprijinirea operatiunilor (militare) franceze in Mali”, a mai spus OBAMA.

Totodata, liderul de la Casa Alba a afirmat ca SUA isi vor desfasura in mod unilateral fortele armate daca tara este amenintata sau daca securitatea aliatilor sai este in pericol, noteaza DPA.

Citeste si: PUTIN il ironizeaza pe OBAMA: Cine este el sa judece?! De ce nu si-a gasit un loc de munca la vreo instanta? 

Astfel, BARACK OBAMA s-a angajat in discursul sau ca o agresiune regionala necontrolata “ar putea atrage implicarea” fortelor americane in cazul in care aceasta ar avea impact asupra aliatilor SUA din sudul Ucrainei, Marea Chinei de Sud sau de “oriunde altundeva in lume”. 

Sursa foto: theguardian.com