Barack Obama va discuta cu Angela Merkel despre scandalul interceptarilor americane

Barack Obama, presedintele american, se va intalni cu cancelarul german Angela Merkel  pentru a discuta pe marginea scandalului iscat de programul de interceptare si colectare a informatiilor.

Barack Obama si Angela Merkel se vor intalni saptamana viitoare pentru a discuta despre scandalul interceptarilor americane provocat de dezvaluirile facute de Edward Snowden, fostul angajat al CIA si NSA.

Presedintele american vrea sa linisteasca ingrijorarea exprimata de mai multi lideri europeni in legatura cu programul de interceptare si stocare a informatiilor, mai ales dupa ce s-a aflat faptul ca autoritatile de peste ocean au monitorizat si ascultat mai multe linii telefonice si retele de calculatoare de la sediul Uniunii Europene (UE).

Discutiile bilaterale pe marginea acestui subiect au fost anuntate de Steffen Seibert, unul dintre purtatorii de cuvant ai guvernului german, care a anuntat ca dupa intalnirea din Barack Obama si Angela Merkel, un grup comun de lucru SUA-Germania, format din experti in securitate si informatii, va incepe o discutie imediata si intensa pe tema protejarii datelor si programele de colectare al NSA.

Sursa foto: fotos.lainformacion.com