BARACK OBAMA va sustine discursul despre STAREA NATIUNII la 20 ianuarie

Presedintele Camerei Reprezentantilor, JOHN BOEHNER, l-a invitat pe BARACK OBAMA sa sustina marti, 20 ianuarie, discursul anual despre STAREA NATIUNII, cu ocazia caruia presedintele american isi va prezenta agenda pe anul 2015.

“Noul an va marca intrarea in functie a unui nou Congres si oportunitatea de a ne continua munca pentru a construi o economie mai puternica si pentru pregati un viitor mai bun pentru tara noastra”, scrie, intr-o scrisoare deschisa lui Obama, Boehner, un republican, una dintre vocile cele mai critice fata de presedintele american.

CITESTE SI: OBAMA VA SEMNA LEGEA CARE AUTORIZEAZA NOI SANCTIUNI IMPOTRIVA RUSIEI

Discursul despre STAREA NATIUNII urmeaza sa fie sustinut in fata unui Congres reinnoit, in care republicanii vor avea controlul in ambele camere ale acestuia datorita victoriei clare obtinute in cursul alegerilor de la inceputul lui noiembrie, organizate la jumatatea mandatului.

Discursul despre STAREA NATIUNII, sustinut in mod traditional la inceputul anului de catre presedinte in fata alesilor Congresului, este un moment de varf al anului politic american.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a fost dus la SPITAL din cauza unor DURERI in GAT 

Ales in 2008 si reales in 2012, BARACK OBAMA va parasi Casa Alba in ianuarie 2017.

Sursa foto: washington post