BARACK OBAMA va vizita POLONIA in luna iulie

BARACK OBAMA va vizita Polonia in luna iunie, in cadrul unui turneu European.

Presedintele SUA, BARACK OBAMA, va efectua o vizita in POLONIA, in luna iunie, in cadrul unui turneu european, a anuntat miercuri vicepresedintele american Joe Biden, transmite AFP. “Sunt bucuros sa anunta ca, in iunie, presedintele OBAMA va reveni in Europa. Va efectua o vizita in POLONIA, pentru a 25-a aniversare a alegerilor democratice, primele dupa mult timp”, a explicat Biden in cursul unui discurs sustinut in fata Atlantic Council, un grup de reflectie cu sediul la Washington.

 Citeste si: Barack Obama, vizita fulger in Coreea de Sud

Vizita lui OBAMA in POLONIA, tara iesita din orbita Moscovei pentru a se integra in NATO dupa caderea Cortinei de Fier, survine in contextul in care Washingtonul incearca sa-si reasigure aliatii in plina criza ucraineana.

Citeste si: BARACK OBAMA: Rusia nu respecta acordul de la Geneva privind UCRAINA 

In cadrul acestui turneu european, presedintele american va merge si in Franta, pentru a participa la ceremoniile prilejuite de implinirea a 70 de ani de la Debarcarea fortelor aliate in Normandia, precum si in Belgia, pentru summitul G7. Aceste deplasari fusesera deja anuntate oficial in ultimele luni.