Barack Obama, vizita fulger in Coreea de Sud

PRESEDINTELE Statelor Unite BARACK OBAMA a sosit, vineri dimineata, in COREEA DE SUD, unde efectueaza o vizita de doua zile dominata de amenintari ale Coreei de Nord cu efectuarea celui de-al patrulea test nuclear.

PRESEDINTELE, al carui avion a aterizat la baza aeriana americana din Osan, la sud de Seul, a venit intr-o tara indoliata dupa NAUFRAGIUL unui vapor, in care si-au pierdut viata sau sunt date disparute peste 300 de persoane, intre care 280 de liceeni.

In aceasta saptamana, guvernul sud-coreean a semnalat o reluare a activitatii la situl Punggye-ri, din Coreea de Nord, ceea ce ar putea insemna ca pregatirile pentru al patrulea TEST NUCLEAR sunt in curs de desfasurare.

Citeste si: FERIBOT SCUFUNDAT: BILANTUL A AJUNS LA 113 MORTI SI 190 DE DISPARUTI

Institutul americano-coreean, un prestigios centru de cercetare despre Coreea de Nord avand sediul in SUA, a relevat vineri ca analiza imaginilor din satelit, luate acum doua zile, sugereaza o activitate crescuta la situl mentionat.

Potrivit analistilor, este posibil ca Phenianul sa doreasca sa perturbe vizita PRESEDINTELUI Statelor Unite ale Americii in COREEA DE SUD, stat vecin si inamic, procedand la un nou test nuclear.

Exista insa voci care afirma ca regimul nord-coreean nu ar dori sa riste sa provoace mania Chinei, puternicul sau aliat si singurul sustinator economic cu greutate.

Citeste si: BARACK OBAMA: RUSIA NU RESPECTA ACORDUL DE LA GENEVA PRIVIND UCRAINA

Potrivit Seulului, ar putea fi vorba de niste simple manevre destinate sa dea impresia unui alt TEST NUCLEAR.

Coreea de Nord a efectuat trei TESTE NUCLEARE pana in prezent: in octombrie 2006, in mai 2009 si in februarie 2013, teste interzise de ONU si care au condus de fiecare data la inasprirea sanctiunilor internationale impotriva Phenianului, informeaza Agerpres.

Seulul este a doua etapa, dupa Tokyo, a turneului PRESEDINTELUI AMERICAN BARACK OBAMA in Asia, care va mai cuprinde Malaezia si Filipine.

Sursa foto: ilgiornale.it