BARACK OBAMA: Vom distruge STATUL ISLAMIC si vom vana TERORISTII oriunde in lume

Presedintele american, BARACK OBAMA, s-a angajat duminica sa ii urmareasca pe teroristi oriunde se gasesc, calificandu-i “criminali” si “asasini” pe membrii gruparii STATUL ISLAMIC intr-o discurs solemn din Biroul Oval. La patru zile distanta dupa masacrul comis in orasul San Bernardino de un cuplu musulman radicalizat care a facut 14 morti in California, BARACK OBAMA a incercat sa linisteasca populatia afisand fermitate, relateaza AFP.

“Pana in prezent, nu exista niciun indiciu ca asasinii au fost dirijati de o grupare terorista din strainatate”, a dat asigurari seful statului. “Este clar insa ca cele doua persoane au urmat calea nefasta a radicalizarii”, a adaugat BARACK OBAMA. Presedintele american a lansat un apel grupurilor din industria IT sa se alature luptei contra STATULUI ISLAMIC (SI), cu o propaganda foarte activa pe retelele sociale.

CITESTE SI: CASA ALBA ANUNTA UN DISCURS IMPORTANT AL LUI BARACK OBAMA PE TEMA TERORISMULUI INTERNATIONAL

“Vom distruge gruparea STATUL ISLAMIC (ISIS) si orice alta organizatie care incearca sa ne faca rau. Vom vana TERORISTII oriunde s-ar afla in aceasta lume”, a dat BARACK OBAMA, care i-a indemnat pe musulmani sa lupte impotriva “ideologiilor extremiste”.

Statele Unite nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Irak si Siria, a mai spus el. O coalitie condusa de americani desfasoara o campanie de lovituri aeriene contra STATULUI ISLAMIC (SI) in Siria si in Irak de peste un an. Totodata, liderul de la Casa Alba a cerut Congresului sa legifereze pentru a intari controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obtinand si constituindu-si cu usurinta un veritabil mic arsenal.

BARACK OBAMA s-a adresat poporului american dupa ce i s-a reprosat ca nu a luat masurile necesare pentru a evita baia de sange comisa de Syed Farook si Tashfeen Malik. Acest cuplu de musulmani, dispunand de pusti de asalt, mii de gloante si dispozitive explozive, a deschis focul asupra unei petreceri de Craciun organizate de colegii lui Farook, facand 35 de victime, dintre care 14 morti. Dupa cateva ore ei au fost impuscati de politie, reaminteste AFP.

Sursa foto: washington post