Barbat din Galati SUSPECTAT de EBOLA, transportat de URGENTA la Spitalul Victor Babes. UPDATE

Un barbat de 33 ani, din Galati, intors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatoriala, tara afectata de epidemia EBOLA, a fost trimis marti, de URGENTA, cu o ambulanta de la Spitalul de Boli Infectioase Galati catre Spitalul Victor Babes din Bucuresti.

UPDATE 20:07: Managerul Spitalului “Victor Babes”, Emilian Imbri, a precizat ca nu exista suspiciuni de EBOLA in acest caz si ca este vorba despre o noua recidiva a malariei. “A avut multiple recidive ale bolii. Ce sa facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata si acasa”, a spus dr. Emilian Imbri.

Imbri a tinut sa precizeze ca ar fi prudent ca diagnosticul pentru boli infectioase sa fie lasat in seama specialistilor. “Daca am fi avut suspiciuni de EBOLA, l-am fi trimis la Institutul de Boli Infectioase «Matei Bals». Nu a fost cazul, pentru ca s-a confirmat diagnosticul de malarie”, a adaugat managerul de la “Victor Babes”.

“Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucuresti, dar s-a externat pe propria raspundere si s-a intrors in Galati. I s-a facut din nou rau si pacientul sustine ca el nu crede ca ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii si cunoaste simptomele. Acum sustine ca ar avea o gripa, dar si EBOLA se manifesta ca o gripa, ce-i drept. Il transportam la Bucuresti, la Victor Babes, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, a declarat asistenta Valentina Tonita, de la Serviciul Judetean de Ambulanta Galati, potrivit Agerpres.

Citeste si: Un etaj de la “Matei Bals” a fost amenajat pentru eventualele cazuri de EBOLA

Echipajul care efectueaza transportul este imbracat in costume speciale de protectie, pentru a nu lua in niciun fel contact cu pacientul.

Barbatul lucreaza in constructii, iar de cand s-a intors la Galati e sigur ca a intrat in contact cu parintii sai.

Citeste si: Suspiciuni de EBOLA in ROMANIA. Autoritatile se pregatesc de ce e mai rau, 4 persoane sunt MONITORIZATE la Brasov

Autoritatile sanitare galatene au refuzat sa comunice un punct de vedere detaliat pana la stabilirea unui diagnostic exact al pacientului.

Sursa foto: ziarulceahlaul.ro