Barclays își consultă clienții referitor la necesitatea unor servicii de tranzacționare a crypto monedelor

Banca internațională de investiții Barclays și-a revizuit atitudinea față de posibilitatea deschiderii unui birou de tranzacționare a crypto monedelor, au declarat surse apropiate băncii pentru Bloomberg.

Conform acestora, Barclays a realizat o evaluare preliminară pentru a afla dacă interesul clientului este destul de mare referitor la acest tip de tranzacții. Sursele care au dezvăluit acest lucru pentru Bloomberg au rămas anonime, deoarece informațiile nu au fost încă publicate.

Datorită “noutății clasei de active, cerințelor de risc și de conformitate”, deschiderea unui birou de tranzacționare a crypto monedelor ar necesita aprobarea președintelui Barclays International Tim Throsby și a directorului executiv al grupului Jes Staley.

Citește și: GERMANIA: FILIALA CELEI DE-A DOUA MARI BURSE DE VALORI VA LANSA O APLICAȚIE DE TRANZACȚIONARE CU CRYPTO MONEDE

În luna septembrie a anului trecut, Throsby a declarat că Barclays va revigora “zelul comercial”, autorizând miliarde de dolari de capital în tranzacții cu risc sporit. Bloomberg afirmă că Bitcoin, cu “fluctuațiile sălbatice ale prețurilor”, ar putea fi tipul de investiție pe care îl caută. Purtătorul de cuvânt al Barclays, Andrew Smith, a declarat: “Monitorizăm în permanență evoluțiile din spațiul monetar digital și continuăm să avem dialog cu clienții noștri cu privire la nevoile și intențiile lor pe această piață”.

Deschiderea unui birou de tranzacționare a crypto monedelor ar reprezenta o mișcare de “pionierat” de către o instituție financiară tradițională spre adoptarea zonei crypto. Fondurile de investiții care se ocupă de crypto monede sunt în căutarea băncilor care se ocupă de tranzacții, cum ar fi brokerii principali cu titlurile de valoare. Unele firme de pe Wall Street le permit clienților să investească în contracte futures Bitcoin oferite de CME Group Inc. și CBOE Global Markets Inc.

În ianuarie, CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a respins zvonurile potrivit cărora ar fi început dezvoltarea unui birou de tranzacționare pentru crypto monede, deși banca de investiții din New York a deținut o participație într-un birou de tranzacționare a crypto monedelor în 2015.