Baronul PSD, BUNEA STANCU, aflat in inchisoare, URMARIT PENAL intr-un dosar de ABUZ in SERVICIU

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, BUNEA STANCU este urmarit penal intr-un dosar de abuz in serviciu, potrivit unui comunicat al procurorilor DNA.

Bunea Stancu se afla in prezent in inchisoare, fiind condamnat intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata cu obtinere de foloase necuvenite si de conflict de interese.

CITESTE SI: GHEORGHE BUNEA STANCU, inchis la PENITENCIARUL GALATI

De data aceasta, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pe numele baronului PSD, care este acuzat ca ar fi facut mai multe demersuri si ar fi luat decizii prin care doua persoane juridice — SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club ‘Dunarea’ Braila au obtinut foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

In plus, au constatat procurorii, finantarea celor doua persoane juridice a fost aprobata cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale CJ Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi.

CITESTE SI: REACTIA lui MIRCEA GEOANA dupa condamnarile din cazul MITA LA PSD: “NU au LEGATURA cu MINE” 

DNA precizeaza ca demersurile, constand in intocmirea expunerilor de motive, sustinerea acestora si adoptarea hotararilor, precum si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si CJ Braila, au fost facut in conditiile in care Gheorghe Bunea Stancu cunostea ca se afla in incompatibilitate.

Sursa foto www.romaniatv.net